Tiskneme jak o život! Kdy co bude? Retrohraní – říjen, Turboprší a Talismany – listopad, Hmyzáci – prosinec, Ponorka a Cirkus – přelom roku 2024/25. Na většinu máme předobjednávky.

Jarní Brnohraní – jaké to tam bylo?

brnohraní_foto Petr Brodík

Moc nikam na akce nevyrážíme, letos jich pár obrazíme a Brnohraní si Alice nechtěla nechat uniknout. I když to znamenalo jet bez Martina, kterej měl ve stejnej termín akci v Praze, o který jsme věděli dávno dopředu. Branický knižní malotrh v naší pražský čtvrti Martin i spoluorganizuje, tak nemohl chybět. Takže prcci, co nikam nevyráží, najednou museli mít dva stánky ve dvou různejch městech. Ale zvládli jsme to. O branickém knížním malotrhu až někde jinde a jindy, tady hodíme report o tom, jaký to bylo v brněnských Lužánkách na akci od rexíků / planeťáků (vydavatelství REXhry + obchod Planeta her).

Aby tam Alice nebyla sama, přibrala Aničku z Myšího doupěte. To už je otestovaná dvojka, i když stánek spolu samy ještě nikdy neměly. Navíc v Brně. Holky jsou ale vysoce kompatibilní a všechno zvládly na jedničku. Společný stánek měly hned u vchodu na celou akci, kde byl průvan a hodně lidí. Oboje bylo obrovské plus. Bylo dost vedro, takže průvan se hodil. Hlavně Alici s jejími přechodovými návaly. 

Zatímco Animefest byl třídenní, branický knižní malotrh jednodenní, Brnohraní bylo na dva dny. V sobotu 8. a v neděli 9. června. Vstupné za kilo, pro děcka za pade, fakt lidovka, ale přitom deskoherní zábavy od sklepa až po půdu. Teda vlastně v chodbě, kde měli stánek vydavatelé, v tělocvičně, kde byla hlavní herna, a všude možně v lužáneckým parku kolem budovy, kde se akce konala, a kam se vytahaly stoly a hraní pod širé nebe, což mělo obrovský kouzlo. Park Lužánmky je sice kousek od centra města, ale je tu svatej klid. Na pivo, limo, pizzu, zmrzku se dá vyrazit všemi směry a hned najdete nějakej prima stánek a posezení ve stínu vzrostlých stromů. Je tu skate park, tenisový kurty, psí park, prostě nádherný klidný místo, který Alici úplně okouzlilo.

Brnohraní_zahrada koláž

Proti Animefestu na neosobním brněnským výstavišti se jí tahle komornější akce čistě o deskovkách pro zhruba tisícovku lidí líbila mnohem, mnohem víc. taky lístek na Animefest stál skoro 2000, takže se za náma moc kamarádů nestavilo. Na Brnohraní jsme se oproti tomu potkali se spoustou známých tváří. Je to fakt bezvadná přístupná akce, kde je halda hermanů, kteří vás naučí hry v herně. Nebo se vám pověnují samotní vydavatelé.

Brnohraní_koláž lidí

Opět to byl networking k nezaplacení. Alice pokecala s Pechym z Tlama Games, s Petrem Brodíkem, kterej pro Planetu her točí, fotí, sockuje, fandí a balí balíčky. Na Brnohraní točil celou řadu rozhovorů, jeden taky s Alici, prolinkujeme ho sem, až na něj narazíme. Pak tu byla Ivana z Dina, Aličina dávná, dávná kamarádka ještě z dob, kdy hrávala divadlo. Super pokec a saport, rady na vylepšení rozdával David z Fox in the box. Na popud z Dina a od Foxíků jsme během 14 dní mezi Animefestem a Brnohraním pořídili náš první brandový roll up jen s logem 4 Kavek, firemní trička a ceduli k oinkovkám. Prostě každá akce nás někam posunula a hodně jsme se naučili. O vylepšování stánku Alice psala ve svým článku na Podnikavka.cz

Brnohraní_stánek koláž

Na Animefestu byly dvě kmenový rady v hospodě u piva, tady jen jedna, ale i ta stála za to. Přeci jen, člověk pak druhej den ráno musí vstát a celej den fungovat, takže jedna kmenová rada stačí. Alice už pochopila, že tady nikdo nemá dost her a do hospody vzala svůj kufříček od Djeca plnej her a hrálo se i po půlnoci. Sranda byla se všemi, Alice se seznámila s Martinem – majitelem a zakladatelem novýho a zajímavýho vydavatelství Old Dawg. Na jejich Průzkumníky se moc těší, je to boží kapesní hra ve funkční taštičce na zip, na stole vypadá nádherně a celý balení je k sežrání. Vyjde v létě, už na ni máme udělanou předobjednávku.

Brnohraní_Průzkumníci

No a pak jsou tu hvězdy Planety her a REXher. Což je jedna stáj. Bezvadní kluci a holky, jsou nám obrovskou inspirací, jak dělat deskovky srdcem a přiblížit je lidem. Akce v Lužánkách se jim povedla, je vidět, že tu mají vychovaný lidi ku hraní. Taky to celý organizují už roky. Podzimní třídenní Brnohraní, na který taky chceme jet, je prej větší, protože se blíží Vánoce a lidi nakupují jak diví. Stopro nebudeme chybět, na tuhle akci chce Alice dycinky. Místo, lidi, atmoška, vše ji naprosto nadchlo. Jen nevěděla, jak to tu chodí, a musela se rozkoukat. Takže třeba už ví, že si příště vezme k ruce víc Kavek a pronajme si i pár stolů v herně, kde bude moci s lidmi hrát cokoli z našeho 4kavčího hnízda. I když i tady s lidmi mohla nakonec hrát, protože si půjčila malej stolek a měla ho přímo vedle stánku. 

Brnohraní_12_planeťáci hrajou Ponorku

Brnohraní je bezvadná akce pro hráče jakékoli úrovně. Zahrajete si tu maličké hry jako jsou ty naše nebo veliké od jiných vydavatelů. Za pár korun vstupného můžete hrát od nevidím, do nevidím. A potkat hvězdy deskoherního světa. Kluci a holky z Planety her / REXher jsou naprostí srdcaři. A to bylo cejtit i na týhle akci. Takže za nás všechny palce hore a sem dycinky. 

Brnohraní_Lužánky budovaBrnohraní_pásek na rukuBrnohraní_1_hernaBrnohraní_12_hry na stoleBrnohraní_12_velryba připravena ke hře

Brnohraní_hospoda koláž